Uncategorized

Een fietstocht van uitersten

Ik ga het doen, geen twijfels meer. Van Deadhorse naar Vuurland. Van het meest noordelijke puntje van Alaska naar het meest zuidelijke puntje in Argentinië…
Wie er met mij mee gaat? Geen idee..
Wat mij te wachten staat? 26.000 kilometer.
Of je daar gek voor moet zijn? Ongetwijfeld.
Het zal lastig worden om iemand te vinden die net zo gek is om mee te gaan. Maar ongetwijfeld loopt er iemand rond die over te halen is. Het lastige is dat niet veel mensen 1.5 tot 2 jaar alle verplichtingen kunnen achterlaten. Ook ik moet verplichtingen achterlaten. Morgen stel ik mijn teamleider op de hoogte van mijn avontuurlijke plan. Ondanks dat hij even zal moeten bekomen van verbazing, weet ik zeker dat hij niets anders van mij verwacht.
Drie geleden ben ik mijn droombaan in het AMC begonnen. Dagelijks revalideer ik patiënten. Ik help hen weer te kunnen staan en lopen na ernstig ziek zijn. Het samen bereiken van deze mijlpalen is iedere keer weer magisch. Maar juist mijn werk in het AMC heeft mij laten inzien dat een mensenleven kort is. Het maximale moet er worden uitgehaald voor dat het te laat is. Dat is dan ook precies wat ik ga doen. Het is tijd mijn eigen mijlpaal te bereiken, een fietstocht van uitersten.