Uncategorized

Bergen, wind en bepakking

Het mooie aan Nederland is dat het vlak is. Je enige vijand is tegenwind. Naar mijn idee heb ik vaker tegenwind dan wind mee. Ik vraag mij af of veel andere fietsers dit ook zo ervaren.. Misschien ervaren zelfs fietsers het die in tegengestelde richting fietsen… Volgend jaar heb ik niet alleen de gebruikelijke tegenwind maar zal ik daarbij ook berg op en berg af moeten, met bepakking. Van Canada tot en met Mexico zal ik een haat liefde verhouding hebben met de Rocky Mountains. Maar het uitzicht van dit lang gestrekte gebergte zal ons alle spierpijn doen vergeten.

Daarnaast is de mate van spierpijn ook afhankelijk van het gewicht dat wordt meegenomen de berg op. Zorgvuldig wordt “lichtgewicht” toegevoegd aan alle google zoekopdrachten naar camping gear. Iedere kilo telt. Dat brengt ons bij het volgende pijnlijke onderwerp.. Lichaamsgewicht. Mijn liefde voor koekjes en taartjes hebben in de loop van der jaren niet bij gedragen aan ‘lichtgewicht’ reizen. Om mijn 26.000 kilometer lange fietstocht te vergemakkelijken zal ik de komende weken mijn lichaamsgewicht van 65kg naar 60kg terugbrengen. Zucht.